Home Babyudstyr Test af rejsesenge: Find de bedste her

Test af rejsesenge: Find de bedste her

by skribent

Når du skal afsted med familien på weekendtur eller bare på besøg hos venner eller familie, kan det være en lettelse at have en weekendseng eller en rejseseng med til den lille. Der giver dig og din familie en stor fleksibilitet, for med både en rejseseng og en weekendseng har I muligheden for at tage på korte og lange ture.

Rejsesengen giver dit barn muligheden for at få en lur i trygge og velkendte rammer, og den er nem at transportere. Weekendsengen er en mere stabil seng, der giver dit barn en god nattesøvn, men samtidig er nem at pakke ned og tage med på ferie. De to typer af senge minder meget om hinanden, og flere produkter bruger begge navne. Som udgangspunkt er det heller ikke afgørende, hvilket navn sengen har. Det afgørende er, at du får den seng, der passer til dig og dit barn og det, I gerne vil bruge den til. Derfor kan du i denne test finde et udvalg af de bedste rejsesenge og weekendsenge.

Babybjörn-weekendseng – Light – Sort

Find produktet her.

2.079,-

Weekendsengen fra Babybjörn er en pæn og praktisk seng, der kan bruges af børn i alderen 0-3 år. Den er en meget populær seng, og den er tidligere blevet bedømt som bedst i test af Mødregruppen i Vores Børn. Den er udviklet sammen med børnespecialister, der er ingen sundhedsskadelige kemikalier, og den lever op til de gældende sikkerhedsregler. Weekendsengen er nem at folde sammen og folde ud igen, og når du skal fragte sengen, medfølger der en taske, du kan pakke den ned i. Madrassen er tyk, og den er specialsyet til sengen, for at sikre at dit barn får en god nattesøvn.

Den vejer 6 kg, hvilket er i den tunge ende. Men det betyder, at du får en stabil og sikker børneseng, og den er ideel, hvis bedsteforældrene vil have en ekstra seng stående.

Weekendsengen er en af de dyrere, men den er i høj kvalitet, og dit barn kan bruge den i lang tid. Hvis du derfor ved, at du vil komme til at bruge sengen meget, så kan det være de ekstra penge værd.

Next2Me-seng, Chicco, lysegrå

Find produktet her.

1.999,-

Next2Me-sengen fra Chicco lever i høj grad op til sit navn. Den nemlig designet, således at dit barn kan ligge i samme højde som dig, og du kan åbne den ene side, så I kan se hinanden. Weekendsengen kan indstilles i forskellige højder, så den passer til din seng, og den kan spændes fast til sengen ved hjælp af de medfølgende remme. Sengen passer til børn i alderen 0-6 måneder. Med Next2Me-sengen kan du sove tæt ved siden af dit barn uden at skulle være bange for at mase barnet igennem natten. Så kan du sove roligt gennem natten, men stadig være tæt på dit barn.

Sengen er lavet af aluminium for at sikre en lav vægt, og madrassen kan tages af og vaskes. Både seng og den medfølgende madras kan også pakkes sammen i en taske med bærehåndtag, så du kan tage den med på ferier eller kortere ture.

Denne rejseseng ligger også i den mellemdyre kategori, men ønsker du at sove tæt med dit barn, samtidig med at du gerne vil have en god og rolig nattesøvn, så kan Next2Me fra Chicco være en løsning.

Rejseseng fra Deryan – Travel Cot Baby Luxe

Find produktet her.

698,-

Rejsesengen fra Deryan har alle de praktiske egenskaber fra et popup-telt. Den er hurtig at folde ud og pakke sammen igen, og den er ideel til familier med fart på. Rejsesengen vil være et lille personligt telt til dit barn, som du både kan tage med på stranden og hurtigt slå op inde i stuen. Den har UV-beskyttelse og et insektnet, der gør den perfekt til at have med på ferie. Størrelsen passer til børn i alderen 0-2 år, og rejsesengen findes i flere forskellige farver, så dit barn kan få sit egen lille hule i sin yndlingsfarve.

Denne Deluxe-model kommer med en selvoppustelig madras, og når rejsesengen ikke er i brug, kan den pakkes ned i en praktisk taske med håndtag.

Rejsesengen er til en billig pris, og den har både en praktisk funktion, idet I nemt kan tage den med på tur, og en legende funktion, da den i lige så høj grad være en lille personlig legeplads for dit barn.

4moms-weekendseng – Breeze – Sort/grå

Find produktet her.

2.599,-

Selvom denne hedder en weekendseng, er det faktisk meget mere end bare en seng. Du får fire funktioner i denne seng, da den både kan være en seng, en kravlegård, en vugge og en pusleplads. Der medfølger to madrasser – en til sengen og en til vuggen, der er placeret højere oppe på sengen, så du kan vugge og pusle dit barn i en god højde. Derudover kan den selvfølgelig nemt sættes op med et tryk og pakkes sammen igen med et enkelt hiv i et håndtag, så du kan få den med på tur. På grund af den robuste bygning vejer weekendsengen 16 kg, hvilket er lidt mere end de resterende senge her i testen. Til gengæld kan børn helt op til 8 kg bruge sengen.

Denne seng fra 4moms er testens dyreste, men den har også klart flest funktioner. På grund af dens vægt er den ideel til at stå hos bedsteforældre eller i sommerhus frem for at tage med på dagsture.

Babydan-rejseseng

Find produktet her.

698,-

På trods af den billige pris, er dette stadig en god rejseseng. Den er meget nemt at klappe sammen, og sætte op, men som en ekstra detalje har denne seng hjul monteret i den ene ende. Så kan du nemt flytte rundt på sengen, selvom den er slået op. Hjulene har desuden bremse, så du ikke skal være bekymret for, om den kan flytte sig, mens dit barn sover. Når sengen er pakket sammen i transporttasken, stikker de to hjul stadig frem, så du er fri for at bære rundt på en tung taske. For sengen er en af de tungere med sine 11,2 kg. Vægten er med til at skabe stabilitet, og derudover har den to ekstra ben placeret i midten af sengen for ekstra stabilitet.

Sengen kommer med en rullemadras, og siderne er beklædt med stof, dit barn kan se igennem. Du kan tilkøbe et insektnet, der passer til sengen, hvis det er nødvendigt. I denne rejseseng fra Babydan får du meget for pengene, og dit barn kan bruge den i alderen fra 0-4 år.

Pop Up Baby-Rejseseng

Find produktet her.

599,-

Pop Up Baby-rejsesengen er en hurtig, smart og billig løsning, hvis du mangler en rejseseng. Den kan pakkes frem på få sekunder og har samme funktion som et popup-telt. Det gør det til en meget alsidig rejseseng, der pakkes frem langt de fleste steder. Den er også nem at pakke ned igen, og den kan opbevares og transporteres i tasken, som medfølger. I tasken er der lommer, så du kan pakke suttekluden eller ekstra bleer ned. Sengen har en selvoppustelig madras, for at dit barn ligger godt.

Dette er testens billigste model, og den egner sig særligt godt som rejseseng til kortere ture, da den er nem at transportere, pakke sammen og frem igen. Den kan sikre, at din baby kan få ro og søvn, uanset hvor I skal hen.

Hvad skal du kigge efter i en rejseseng?

En rejse- eller weekendseng vil give dig og din familie mere fleksibilitet i hverdagen. Ferie og weekendture bliver nemmere og tryggere for dit barn. Men inden du foretager dit køb, er der flere elementer, der er gode at være opmærksomme på.

Stabilitet

Der er stor forskel på rejsesengene i testen her, og du bør overveje, hvilket formål din rejseseng skal have. Skal det være en stabil seng, der skal stå det samme sted længere tid af gangen – for eksempel ved bedsteforældre eller i sommerhuset – så kan du med fordel gå efter en af de mere stabile og robuste senge. De er lidt dyrere, men de kommer med god kvalitet, der giver dit barn en god nattesøvn. Skal du have en, der er nem at pakke sammen og slå op, så den kan komme med overalt, så kan du gå efter popup-sengene, der typisk også vejer mindre.

Transportmuligheder

Hvis du ved, at det er en rejseseng, du skal bære meget rundt på, kan det være en god ide at se nærmere på den transporttaske, langt de fleste rejsesenge kommer i. Der er forskel i størrelsen og bærehåndtag på tasken, og er det en meget tung seng, kan det være en fordel, at sengen har hjul. 

Madrassen

Madrassen på en rejseseng kan være af meget forskellig kvalitet. Mange senge har en selvoppustelig madras, hvilket er smart og pladsbesparende. Men skal dit barn sove flere nætter på madrassen, så kan det være nødvendigt at tage en ekstra lille madras med. Derfor er det en god ide at overveje, hvor vigtig kompaktheden af rejsesengen er. Det kommer an på dit behov.

Passer den til dit barn?

Du bør altid tage højde for dit barns alder, og hvor lang tid du ønsker, at barnet skal bruge sengen. Du kan altid sælge sengen videre, når dit barn er vokset ud af den. Så kan andre også få glæde af den gode rejseseng.

En sikker rejseseng

For at du med ro i sindet kan lægge dit barn til at sove i en rejseseng, er det vigtigt, at sengen virker

sikker.Sikkerhedsstyrelsen skal godkende og kontrollere produkter til børn og babyer for at sikre, at de lever op til produktsikkerhedsloven. Det betyder, at du kan være sikker på, at produkter, ”der bliver fremstillet, udbudt, solgt, tilbudt eller udført i Danmark, eller som er bestemt for udførelse til andre EU-lande”, er omfattet af produktsikkerhedsloven (kilde: Sikkerhedsstyrelsen.dk).

Du kan også selv gøre nogle ting for at sikre, at sengen er sikker. Det er for det første vigtigt, at du samler sengen korrekt. Derfor er det altid en god ide at følge brugsanvisningen, så du er sikker på at samle sengen på den helt rigtige måde.

Derudover må der heller ikke være steder, hvor sengen ikke er spændt fuldt ud, så den kan klappe sammen igen. Rejsesenge skal gerne være nemme at pakke sammen og tage frem, men det er vigtigt, at det ikke sker, hvis dit barn sover uroligt i sengen. Derfor er der ofte en børnesikring på de steder, hvor sengen er samles. Så undgår du også, at fingrene og andre dele kan komme i klemme på sengens stel. Det samme gælder lynlåsåbninger, hvor en baby også vil kunne komme til skade.

Køb en rejseseng efter dit behov

Rejse- og weekendsengene, du er blevet præsenteret for her i testen, ligger i mange forskellige prislejer. Pris og kvalitet hænger som oftest sammen, men selv de billige rejsesenge her i testen er af god kvalitet. Grundlæggende handler det om, at de dyrere senge ofte vil være mere egnet til hyppig brug. For eksempel kan den stå som en ekstra seng hos et familiemedlem eller hos venner, I tit kommer hos. Det kan også være, at du ønsker en seng, du kan flytte rundt på i dit eget hjem – i så fald kan det være en god ide at bruge lidt flere penge på en af de større og robuste senge.

De billigere senge kan være rigtig praktiske, og med et popup-teltudseende vil dit barn måske også synes det er sjovt at have sit eget lille sted. På solferier kan det være en stor fordel altid at have et sted med skygge til dit barn. En af de billigere rejsesenge kan være den helt rigtige løsning, og den kan nemt gøres endnu mere komfortabel, hvis du har et ekstra vattæppe med på turen.

Når du skal købe en rejseseng, er det vigtigste, at du ser på det behov, der er opstået, og hvilket budget du har til rådighed. Derefter kan du finde den seng, der passer lige netop til dit behov.

You may also like

Leave a Comment