Home Børn Kan børn bruge corona hjemmetests? Få svaret her

Kan børn bruge corona hjemmetests? Få svaret her

by skribent

Dette indhold er sponsoreret

Smitten med COVID-19 findes både hos ældre mennesker såvel som de alleryngste skolebørn. Skolebørn sidder tæt sammen i undervisningen og færdes tit sammen på kryds og tværs af klasserne i fritiden. Er du forældre til et skolebarn, har du måske overvejet om en hjemmetest i jeres hverdag kan være et godt supplement til de forskellige andre af testtyper. Læs med nedenfor, hvor du får svar på, om børn kan bruge corona hjemmetests og blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du tester i hjemmet

Når børn selv poder

Børn kan sagtens blive testet ved hjælp af en selvtest, men det er op til dig som forældre at vurdere, om de selv er i stand til at pode korrekt, eller om du skal hjælpe med at pode. Det er svært at give et entydigt svar på, hvornår børn aldersmæssigt selv er i stand til at pode, holde den nødvendige hygiejne og aflæse svaret på testen. Bliver testen ikke udført korrekt, kan testsvaret være misvisende. Af brugsanvisningen til hjemmetests fremgår det, hvor langt og hvor lang tid podepinden skal op i næsen. Det kan være grænseoverskridende for et barn selv at stikke en vatpind så langt op i næsen, ligesom barnet selvfølgelig heller ikke skal stikke vatpinden alt for langt op i næsen. I begge situationer kan du som forældre med fordel hjælpe til. 

Sådan tester du i hjemmet

Når du tester i hjemmet, er det vigtigt med en god hygiejne. Det betyder, at hænderne skal være sprittet af, og området, hvor testen skal ligge på, skal også være desinficeret. Du må derudover ikke røre ved enden af podepinden, som skal op i næsen. Det anbefales desuden, at laver du testen på en anden end dig selv, at bruge et mundbind. Følg brugsanvisningen nøje. 

Godt at vide

Det er vigtigt at vide, at en selvtest ikke kan bruges som et coronapas, da resultatet fra testen ikke registreret i nogen systemer. Testen er derudover mindre pålidelig end en PCR-test, da en PCR-test er nemlig mere følsom. Tester dit barn positivt på en hjemmetest, skal I derfor bestille tid til en PCR-test, ligesom det stadig også anbefales at bestille en PCR-test, hvis dit barn er nærkontakt eller har symptomer på corona. En hjemmetest er et supplement til de øvrige tests, og de har den store fordel, at de med lethed kan tages hyppigt og uden at skulle hen til et teststed.

You may also like

Leave a Comment