Home Børn Selvforkælelse under barsel er en god prioritering

Selvforkælelse under barsel er en god prioritering

by skribent

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

Det har stor betydning for dit barn, at du også selv trives og oplever velvære. Der sker meget psykisk og fysisk under og efter en fødsel. Det er en stor omvæltning at blive forældre til et nyfødt barn for både far og mor. Det giver god mening, når hele din tilværelse kommer til at blive anderledes. 

Det er forskelligt, hvad en mor og en far har brug for, efter deres barn er kommet til verden. Som mor til et barn vil der gå noget tid, før kroppen er ovenpå igen, og du skal lære din krop at kende igen på en ny måde på grund af alle forandringerne. Hvis du er far til barnet, er oplevelsen af fødslen helt anderledes. 

Fælles for jer begge forældre er imidlertid mange af de psykiske omvæltninger, I kommer til at opleve dag og nat. På et splitsekund er I kastet ind i forældrerollen. Der er mange nye ting, der med tiden bliver en vane. Alt er foranderligt, og med tiden vil I opleve mere overskud. Midt i det hele er det imidlertid vigtigt at forkæle sig selv og bruge tid med hinanden. 

Et par timers fri til sig selv om ugen er en god prioritering for jer begge to. Det er godt at komme lidt væk, for at du kan vende tilbage til det kaos, der indimellem kan være med en nyfødt baby. Selvom det er fantastisk at være vidne til, at jeres lille vidunder kommer til verden, er det helt okay at være ærlig omkring, at det også er ret krævende og hårdt. Det kan være en ambivalent følelse at gå rundt med især, hvis du i længere tid har drømt om at blive forælder. 

Gode råd til bedre velvære

Et af de bedste råd, du kan få, er, at alt ikke behøver at se perfekt ud på overfladen. Det kommer nok lidt af sig selv, når man flere uger i træk måske ikke får sovet om natten. Når dit barn endelig sover, så prøv at give dig selv lov til at gøre det samme. Det er alt for nemt at gøre noget praktisk, hver gang du endelig får tid til det. 

Der er sikkert meget, du gerne vil nå, når dit barn sover. Et faktum er dog, at du aldrig når til bunds i vasketøjsbjerget eller med rengøringen. Hvis du gør det, varer det kun et kort øjeblik, før det igen er som før. En god måde at håndtere det på er at lære at slappe af midt i kaosset. Søvn er alfa og omega i denne tilværelse. Det er vigtigt, at du er lidt frisk og har noget at give af – både til dig selv, dit barn og din partner. 

Der er mange små ændringer i hverdagen, der kan give velvære og mere overskud. Budene på dem er ret simple. Få slappet af, når du kan, og sørg for at få et rum for dig selv indimellem. Hvis du har ekstra penge på lommen, er en massagestol et godt bud på en måde at få løsnet op i spændingerne i kroppen. 

You may also like

Leave a Comment