Home Børn Føler du dig også presset af at skulle være den perfekte mor?

Føler du dig også presset af at skulle være den perfekte mor?

by skribent

Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med den/de partnere, der linkes til.

At blive forælder er på mange måder en vidunderlig oplevelse. Man kan ikke helt forestille sig, hvor meget kærlighed man kan føle for sådan et lille væsen. Men oplevelsen med at blive far eller mor kan også være frustrerende.

Der er mange kvinder og mænd, der oplever, at forældreskabet er en kæmpestor udfordring, for som bekendt følger der ikke en brugsvejledning med, når den lille ny kommer til verden. For mange kan det opleves som et personligt nederlag, hvis ikke samfundets og ens egne forventninger mødes. Alt for ofte medfører det gnidninger i parforholdet og uro i ens egen indre balance. Hvis du kan nikke genkendende til det, skal du læse videre i dette oplæg. Du kan også få mere info her.

Den perfekte mor findes ikke

Som mor bliver man konstant bombarderet med forventninger fra film, tv og sociale medier om, hvordan den perfekte mor skal være. Man skal helst have overskud om morgenen til at smøre den lækreste madpakke, man skal også gerne holde sig slank og pæn i fitnesscentret, og helst skal man også være oplagt til intimitet i soveværelset om aftenen med partneren.  

Der er et kæmpe pres, og måske er der nogle supermennesker derude, der rent faktisk formår at leve op til forventningerne. Men for langt de fleste er der langt fra omverdenens forventninger til, hvordan hverdagen rent faktisk ser ud. Mange oplever, at de ikke kan være den mor eller far, som samfundet gerne vil have, at man skal være. Det kan i værste fald betyde, at man går rundt med en knugende fornemmelse i maven, der kan udvikle sig til noget meget værre. Derfor er det vigtigt, at man rækker hånden ud og erkender, at man har brug for hjælp. For hvis du føler, at du ikke gør det godt nok som forælder, går det ikke bare ud over dit eget mentale velvære – det kan også skabe gnidninger i parforholdet.

You may also like

Leave a Comment