Home Romantik Skab stærkere fortrolighed og et stærkere forhold

Skab stærkere fortrolighed og et stærkere forhold

by skribent

Dette indhold er sponsoreret

“Ægte kærlighed” og “lykke” er termer vi så tit hører og tager til os, i forbindelse med samtalen om parforhold. De to termer hænger sammen i vores hoveder. Oftest glemmer vi nuancerne og problematikkerne ved, at være to forskellige mennesker i et forhold. Det er absolut ingen hemmelighed, at parforhold er svære og at det er helt normalt, at vi som par oplever problemer og svære perioder.

Det er vigtigt at huske, at der ikke findes et “perfekt parforhold”, men det ligeså meget værd at huske på, at der findes måder, hvorpå man som par, kan blive tættere og mere fortrolige med hinanden. Hvilket bestemt kun kan gavne et parforhold. Med mere fortrolighed opstår der bedre og lettere kommunikation og forståelse af hinanden. Når vi som nyt par dater hinanden og stadig lærer hinanden at kende, har vi en tendens til at arbejde mere for god kommunikation, vi vil gerne forstå og blive forstået. Og netop dér opstår den første fornemmelse af fortrolighed. At være fortrolige med hinanden er en disciplin, der kan trænes og forhåbentligt gøres nærmest automatisk.

Alle par oplever op- og nedture, og det er helt normalt. Sommetider kan man som par få brug for rådgivning, et tredje synspunkt eller et rum, hvor man kan tale om de problemer man oplever. Gennem parterapi vil man som par få en dybere kontakt og forståelse for hinanden.

Er parterapi noget for jer?

Der kan være mange årsager til, at man som par overvejer parterapi og det kan også være svært at vide, hvornår og hvordan man kommer igang. Holger Spangaard er sexolog og parterapeut i København K og tilbyder rådgivning og et rum for par, der vil arbejde lidt på deres parforhold.

Ingen par er ens og det er derfor svært at sige noget om, hvornår et par burde forsøge sig med parterapi. Men nogle helt simple spørgsmål I kan stille jer selv er: Oplever I at kommunikationen er uklar og taler I for ofte forbi hinanden? Føler I et savn til nærhed og intimitet? Oplever I gentagne konflikter? Mærker I en større afstand mellem hinanden?

Hvis I kan svare ja, på bare ét af disse, kan parterapi være et værktøj, der kan hjælpe med at give jer nye redskaber til en bedre kommunikation og et mere fortroligt og nært forhold igen. Sommetider kan der være akutte situationer, hvor parterapi kan støtte jer. Det kan f.eks. være ved utroskab eller dødsfald i familien. Her kan parterapi hjælpe med forløsning, og hjælpe jer med at styrke jeres relation. 

Forståelse for hinanden er nøglen

En af de største årsager til, at parforhold falder fra hinanden, er mangel på intimitet og nærhed. Uden en positiv og kærlig kontakt forsvinder det solide fundament. Når et par tager til parterapi, er det oftest fordi en negativ kontakt er et tilbagevendende problem, og har været det for længe.

Jo længere tid man venter, jo længere tid og jo sværere bliver det at vende udviklingen. Derfor, jo før, jo bedre. I parterapi bliver man som par klogere på hinandens ønsker og behov, og på den måde opnår I en bedre forståelse af hinanden, så det bliver lettere at drage omsorg for hinanden, tilgive og samarbejde.

Parterapi giver resultater

Undersøgelser viser, at parterapi hjælper, og heldigvis er det ikke længere tabubelagt at søge om hjælp i vores samfund. Det er respekteret og forstået. Parterapi er kun en god investering, hvis samlivet føles for svært og konflikterne for store. I får muligheden for at arbejde med jeres forhold og skabe en dybere forståelse af hinanden. Med en dybere forståelse vil I opleve, at I kommunikere bedre og mere nærværende med hinanden.

I parterapi får I bevidsthed omkring jeres problemer, og jeres forskellige reaktionsmønstre, som skal brydes, for at I kan vokse som mennesker og blive et stærkere par. I et forløb er der fokus på tryghed og genskabelse af kontakt.

You may also like

Leave a Comment