Home Tips Sådan hjælper du dit barn under uddannelse

Sådan hjælper du dit barn under uddannelse

by skribent

Dette indhold er sponsoreret.

Som barn bliver man præsenteret for mange valg og muligheder, i forhold til ens fremtid. Børnene bliver bedt om at tage stilling til hvem de ønsker at være som person, hvilke venner og interesser de ønsker at prioriterer, samt ikke mindst hvad de ønsker at beskæftige sig med i fremtiden i form af uddannelse og job. At tage stilling til så mange store og afgørende muligheder på så kort tid er dog svært, hvor selv ikke voksne med en noget større viden og erfaringsgrundlag, vil have nemt ved holde styr på alt dette. Mange børn vil derfor helt naturligt miste fokus, hvilket risikerer at gå ud over uddannelsen. Som forældre bærer du dermed et stort ansvar i forhold til at sikre, at dit barn ikke lukker nogle døre for sig selv, hvor du kan gøre meget for at hjælpe dit barn under uddannelse.

Støt dem i det faglige

Mange jobs og videregående uddannelser kræver i dag en gymnasial eller tilsvarende uddannelsesniveau. Alene det at blive optaget på et gymnasium i dag, kræver dog en vis karaktersnit, hvortil karaktererne allerede fra folkeskolen kan få stor betydning for, om dit barn kommer ind på den ungdomsuddannelse de ønsker. Som forældre til et barn der måske er faglig udfordret, og hvor læringen ikke kommer naturligt til dem, kan det være en god ide at støtte børnene faglig og hjælpe dem med deres opgaver. Hjælp dine børn med at forstå og lære, og lad dem på denne måde få mere ud af lektierne. Alternativt kan du hjælpe børnene ved at få lektiehjælp til dit barn. Mulighederne for lektiehjælp hos blandt andet Alinea har i dag hjulpet mange i både folkeskolen og på gymnasiet, til at få en højere karakter.

Vær et godt forbillede

Børn spejler sig i deres forældre og nærmeste omgangskreds, og selvom du måske ikke tænker over det, vil dit barn i mange henseende kopiere dig. Sørg derfor for at sætte et godt eksempel for dit barn, og forsøg så vidt muligt at motiverer dem til at søge de nemme løsninger og hoppe over hvor gærdet er lavest. Vis dem i stedet at hårdt arbejde og flid betaler sig, samt ros dem når de har gjort det godt. Motiver jeres barn til at lave sine lektier og studerer, og tal jævnligt med dit barn om hvordan det går i skolen.

Giv plads til dit barn

Selvom det faglige bestemt er vigtigt i skolen, er det vigtigt samtidigt at huske på, at de stadig er børn. Børn skal helst ikke presses for hårdt, og det er vigtigt at huske på, også at give dit barn noget plads at boltre sig på. Skolen er nemlig meget mere end blot det faglige, hvor skolen og ungdomsuddannelserne i mindst lige så høj grad er et sted hvor dit barn udvikler sig på det personlige plan, samt skaber sociale relationer og får en mere praksisbaseret erfaring med andre mennesker. Husk derfor at give plads til sjov og leg, og lad dit barn gøre deres egne erfaringer, men stå samtidig klar til en hjælpende hånd og nogle gode råd, når behovet for det opstår.

You may also like

Leave a Comment