Home Tips Alt om storkøkkener og kantiner

Alt om storkøkkener og kantiner

by Minilove.dk

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Hvad et storkøkken er, er meget nemt at gætte ud fra navnet: Et storkøkken er ganske enkelt et køkken, som egner sig til dem, der laver store mængder mad ad gangen og derfor typisk har behov for at have større køkkenmaskiner og inventar i køkkenet, end der normalt er behov for til et privat køkken. Et storkøkken benyttes kun i professionel sammenhæng, for eksempel til at lave mad på plejehjem, hospitaler og lignende steder, hvor maden skal kunne laves i store mængder dagligt i eget hus.

Stort køkken til stort behov

Hvis der eksempelvis er storkøkken på et plejehjem, laver de ansatte i storkøkkenet typisk mad til både beboerne og de ansatte på plejehjemmet. Nogle institutioner har indtil flere køkkener i bygningen, for eksempel på hver etage eller i hver ende af bygningen. De ansatte i et storkøkken eller en kantine skal selvfølgelig være certificerede til at arbejde med madvarer og andre fordærvelige varer. Opbevaring af maden skal derfor også overvejes, når et storkøkken skal bygges. https://nordiskstorkokken.dk/ har erfaring med at bygge flere forskellige typer storkøkkener.

Selvom navnet antyder et større rum, behøver et storkøkken ikke optage særligt meget plads. Det vigtigste ved et storkøkken er funktionen og funktionaliteten. Størrelsen og inventaret afhænger af, hvor mange mennesker, der skal bespises af storkøkkenet i løbet af en dag. Nogle storkøkkener har mere behov for større opbevaringsløsninger til madvarerne, mens andre har brug for flere måder at lave maden på. Fra https://nordiskstorkokken.dk/ kan flere forskellige køkkenmaskiner og køkkenredskaber købes specifikt til storkøkkener. Disse maskiner er typisk i rustfrit stål.

Den professionelle løsning

At få installeret et storkøkken i rustfrit stål betyder at hygiejnen er i top. Rustfrit stål er noget af det nemmeste at rengøre og vedligeholde, hvilket er alfa og omega, når der arbejdes med fordærvelige madvarer. Hele storkøkkenet behøver selvfølgelig ikke at være i rustfrit stål, men alle overflader, hvorpå der skal håndteres madvarer, bør være i enten rustfrit stål eller et andet materiale, som ikke kan føre til sundhedsproblemer eller fordærv. Der er selvfølgelig flere forskellige typer af storkøkkener at finde på https://nordiskstorkokken.dk/, men de vil altid fokusere på funktion og hygiejne.

En overflade skal også være nem at rengøre, og rustfrit stål har ingen furer eller mønster i overfladen, som kan kompromittere hygiejnen. Derfor foretrækkes rustfrit stål til storkøkkener. Rustfrit stål kan både benyttes til selve køkkendisken, arbejdsborde, reoler og andet opbevaring, så madvarerne altid er i så renligt et miljø som muligt.

Et storkøkken kan også skabe en følelse af fællesskab, enten blandt de ansatte eller beboerne, da fællesspisning altid fører til samtale og interaktion. Et storkøkken kan også installeres på en større arbejdsplads og derved fungere som kantine for arbejdspladsen. Mange af disse storkøkkener betyder, at de ansatte kan spise i eget hus, hvilket styrker følelsen af samvær mellem kollegaer. Ansatte i et storkøkken, som eksisterer i forlængelse med en arbejdsplads, får også typisk en høj ansvarsfornemmelse, da de kender og snakker med de mennesker, som de serverer for hver dag.

You may also like

Leave a Comment