Home Tips 4 tips til at vælge de rigtige ridebukser

4 tips til at vælge de rigtige ridebukser

by skribent

Dette indhold er sponsoreret.

De fleste ryttere foretrækker ridebukser over alle andre former for bukser, fordi de er yderst komfortable at have på. Men ridepigen ved også, at der er forskel på ridebukser, og at det kan være svært at finde frem til de helt rigtige. De skal være behagelige, sidde til uden at stramme, og så må de også godt se smarte ud. Få inspiration til, hvad du skal kigge efter, næste gang du køber ridebukser.

Vælg det rigtige materiale

Generelt kan du vælge imellem ridebukser og ridetights – forskellen er, at ridetights som regel er produceret i et tyndere og lettere materiale end bukser. Men du kan vælge ridebukser i mange materialer, herunder blødt mikrofiber og lækkert stretchmateriale. Nogle modeller, som for eksempel Pikeur ridebukser, fås endda i strækbart og moderigtigt denim. Hvad, du vælger, er helt op til dig.

Når du køber dine ridebukser online, kan du i ro og mag læse om de forskellige ridebukser. Nogle materialer er kendt for at være lette, svedabsorberende og hurtigtørrende, mens andre er kendt for at være tykkere og lunere, hvilket gør dem ideelle til vinteren.

Tjek designet

Før du investerer i et par ridebukser, så tag et kig på designet. Ridebuksernes design fortæller både noget om, hvordan bukserne ser ud, og hvordan de føles at have på. Du kan både finde ridebukser med høj og lav talje. Mange ryttere foretrækker højtaljede ridebukser, da det gør dem i stand til at bevæge sig frit rundt. Du skal også tage stilling til, hvilken farve du ønsker. Til hverdagsbrug er mørke farver som sort, brun, grå og marineblå ofte at foretrække, mens lysere farver ofte gemmes til stævnet.

Find den korrekte pasform

Ridebukser skal sidde til og hverken være for store eller små. Du skal derfor som udgangspunkt vælge den størrelse, som du normalt bruger i bukser. Du får mest ud af at bruge tid på at finde de ridebukser, der sidder perfekt på dig. Husk på, at nogle modeller giver sig en smule efter brug og vask. Derfor kan du i nogle tilfælde sagtens vælge et par ridebukser, der sidder en smule strammere, end du foretrækker.

Vælg et par bukser med grip

Et par ridebukser med grip optimerer grebet mellem sadlen og dig, så du ikke glider nogen vegne. De fleste almindelige ryttere foretrækker et par ridebukser med silikonegrip på knæet, hvorimod dressurryttere ofte foretrækker ridebukser med fuldskind, som betyder, at både knæ og bagside er forstærket med grip. Om du skal vælge knægrip eller fuldskind er en smagssag. Nogle mener, at knægrip giver nok støtte, mens andre foretrækker, at bagsiden også er beklædt med grip.

You may also like

Leave a Comment