Home Tips Gør madlavning nemmere med et fuldt udstyret køkken

Gør madlavning nemmere med et fuldt udstyret køkken

by skribent

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Et køkken med det rigtige udstyr er fuldstændig uundværligt for alle. Der er intet værre end at have købt samtlige ingredienser ind for så at finde ud af, at retten ikke kan laves, fordi du mangler de rigtige køkkenredskaber. Med det rette udstyr kan du desuden spare penge på at lave mad, som du ellers er tvunget til at købe i supermarkedet.

Bag dit eget brød og spar penge

Ét lidt overset køkkenredskab er brødforme. Du tænker måske ikke på brødformen som vigtig for køkkenet, men overvej lige, hvor ofte du smider penge efter rugbrød, flute, franskbrød og så videre i supermarkedet. Det er penge, som du nemt kan spare, hvis du vælger at bage dit eget brød.

Udover at friskbagt brød bare er mere lækkert, så er det også nemt at fryse for eksempel rugbrød ned. På den måde undgår du madspild, som ellers er en stor klimabelastning. Du kan riste det optøede rugbrød, så det bliver lækkert og sprødt.

Som et plus smager stort set al hjemmebag bedre end det, du køber. Hvis du desuden går op i økologi og sundhed, så er det ofte sundere at lave maden selv. Her kan du nemlig styre præcis, hvilke ingredienser retten indeholder, og du kan skære ned på overflødige kalorier. Så er dit nytårsforsæt, at du vil tabe dig, kan noget så simpelt som en brødform være en god hjælp. 

Kniven er et must i ethvert køkken

Et redskab, du kan være sikker på at finde i de fleste køkkener, er kniven. Tænk engang over, hvor ofte du faktisk bruger en kniv til at tilberede maden. Svaret vil højst sandsynligt være meget ofte. Derfor kan det i høj grad betale sig at investere i knive af god kvalitet, det kan for eksempel være de robuste Dick knive, så du er sikker på, at de holder i lang tid, før de skal udskiftes. Knive kan købes i forskellige størrelser og til forskellige formål. Du kommer længst med et bredt udvalg af knive i køkkenet, for eksempel har klingen på en brødkniv takker, som gør det nemt at skære i alt brød. Mens en kødkniv ofte vil være ekstra skarp og uden takker. Udover at vide hvilke knive, som bruges til bestemte formål, så er det også vigtigt at lære at skære rigtigt. Hvis du skærer rigtig i kød og fisk, kan du få langt mere smag ud af retten.

You may also like

Leave a Comment