Home Børn Ting, du kan lave med dine børn i ferien

Ting, du kan lave med dine børn i ferien

by skribent

Sommeren banker på, og det betyder for de flestes vedkommende, at sommerferien gør det samme. Sommerferien er ofte en dejlig tid, hvor der er plads til afslapning og ro – bare ikke altid for forældre. For forældre kan sommerferien faktisk være utrolig stressende, fordi der netop ikke altid er ro til afslapning. Derudover vil mange forældre gerne sørge for at lave noget med deres børn, når de endelig har ferie sammen – men hvad kan man lave? Herunder får du nogle tips til, hvad du kan lave med dine børn i sommerferien. Måske kan du bruge disse gode tips, hvis du skal holde sommerferie med dine børn, og du endnu ikke har planer for, hvad I kan lave sammen.

Tag børnene med på hesteryg

Rigtig mange børn er fascinerede af dyr. De synes, dyr er sjove og søde. Derfor kan en idé også være at tage børnene med på en ridetur. Du kan tage børnene med på den lokale rideskole, hvis rideskolen tilbyder ridetimer for børn. Du skal blot huske, at sikkerheden skal være i orden, og du kan derfor være nødt til selv at investere i ridehjelme til dine børn. Idéen med en tur på hesteryg er især god, hvis dine børn allerede har en forkærlighed for heste, eller hvis du ønsker, at de skal prøve at ride, før de starter til ridning.

Tag en tur i svømmehallen

Rigtig mange børn er vilde med vand, og derfor er svømmehallen et paradis for mange børn. Hvis du gerne vil lave noget sjovt med dine børn i sommerferien, kan du tage dem med i svømmehallen. Her kan I bruge tid på at lege i vandet, og måske kan dine børn få svømmetræning. Du kan i hvert fald være sikker på, at dine børn får brugt noget energi, og at de får en god oplevelse. Et tip er at finde et udendørs svømmebad i sommerperioden. På de varme sommerdage kan det være mere behageligt med et udendørs svømmebad end et dyp i en indendørs svømmehal. Udendørs svømmebade findes mange steder i landet.

Udnyt det gode vejr

Selvom man ikke altid kan regne med, at det er varmt og sommerligt i Danmark, når kalenderen melder sommer, er der større chance for godt vejr – og hvorfor ikke udnytte det? Det behøver ikke at koste penge at lave nogle sjove aktiviteter med børn i sommerferien. Der er en masse ting at lave i naturen, som dine børn med garanti vil nyde. I kan for eksempel tage en tur på stranden, i skoven eller på legepladsen. I kan også bruge en dag på at besøge flere forskellige legepladser; en ny legeplads kan nemlig være som en helt ny verden for et barn.

Brug tid på at slappe af

Selvom det kan være svært at slappe af med børn, kan det være en nødvendighed en gang i mellem. Både børn og voksne kan få brug for ro og afslapning, selvom det er sommerferie. Derfor kan du også sagtens prioritere afslapning uden at få dårlig samvittighed. For at gøre det lettere kan du finde en god film, som I kan se sammen, eller du kan lade dine børn lege hjemme en dag, imens du selv smækker benene op med en god bog. Afslapning er vigtigt for dine børn såvel som for dig.

You may also like

Leave a Comment