Home Børn 3 tips til moderne indretning af børneværelset

3 tips til moderne indretning af børneværelset

by skribent

Er du så heldig at være forælder til en lille prinsesse eller prins, eller har du et helt kuld af små krudtugler løbende rundt i hjemmet? Som forælder er du formodentlig helt klar over og enig i, at absolut intet er godt nok til din lille guldklump. Dit barn skal have det bedste af det bedste, så det føler sig set, hørt og ikke mindst elsket. Foruden massevis af kærlighed er det også rigtig vigtigt, at dit barn har nogle gode, trygge og inspirerende rammer at vokse op og lege i. Det stiller store krav til børneværelset, der helst skal være 100 % moderne indrettet – nøjagtig efter den lille guldklumps ønsker og præferencer. 

Det er dog en opgave, der er meget lettere sagt end gjort. For hvordan får du skabt den perfekte indretning af børneværelset? Heldigvis er det ganske individuelt fra barn til barn, hvordan det perfekte børneværelse ser ud, og hvad det skal kunne. Alligevel er der en lang række gode råd og anbefalinger, som du med fordel kan gøre brug af, hvis du vil hjælpes godt på vej.

Læs med i dette korte indlæg, hvor vi giver dig tre hurtige tips til, hvordan du indretter dit barns børneværelse på en moderne, flot og praktisk måde

#1 Opdel børneværelset i oaser – med forskellige formål

Uanset om børneværelset i dit hjem er af større eller mindre karakter, kan det være rigtig fornuftigt at tænke over, hvordan du udnytter den eksisterende plads optimalt. Et godt råd, der ofte fungerer rigtig godt, er at opdele rummet i mindre, hyggelige oaser, der hver især har deres særlige formål. Det kan eksempelvis være soveområdet, hyggekrogen i hjørnet med en fatboy og børnebøger, den lille tegnestue i det kreative område med bord og stole, tumlearealet med massevis af puder, tæpper og blødt underlag, hvor du og dit barn kan brænde energi af. På den måde bliver børneværelset lettere at overskue for såvel børn som voksne.

Sæt farve, mønster og motiv på væggene – med flotte fototapeter og fotostater

Der er ikke noget mere kedeligt og uinspirerende end store, hvide vægge uden indhold. Det kan hurtigt blive trist og træls at se på – særligt med børneøjne. Derfor kan du med fordel sætte farver, former, mønstrer, figurer og motiver på væggene, der skaber liv i rummet og giver indretningen et personligt og unikt look – eksempelvis ved hjælp af flotte og dekorative fototapetereller -stater. Fototapet er en effektiv og praktisk måde at få væggene tilplastret med sjove og kreative motiver, som matcher dit barns interesser. Og så kan du hurtigt og nemt tage fototapetet ned igen og udskifte det med nye motiver, så dit barn hele tiden har noget nyt og spændende at se på.

Tænk i smart opbevaring – på den praktiske og æstetiske måde

Bunker af tøj og legesager, der flyder overalt på gulvet. Ja, rod på børneværelset er enhver forælders værste fjende. Heldigvis er der mange måder, hvorpå du relativt ubesværet kan komme rodet til livs og skabe ro og harmoni på børneværelset – blandt andet ved at tænke i smarte og praktiske opbevaringsløsninger, der samtidig er æstetisk indbydende og moderne. Gem legesager væk i flotte kurve af flet eller tekstil, læg puder, tæpper og bamser ned i en smuk og funktionel slagbænk, eller udstil alle børnebøgerne og yndlingslegetøjet på opsatte hylde- eller reolsystemer, som pryder i rummet og er lettilgængelige. Med lidt organiseret rod og kreativitet kommer du rigtig langt.

Vi håber, at du med disse tips har fået mod på selv at kaste dig ud i den moderne indretning af dit barns børneværelse.

God fornøjelse!

You may also like

Leave a Comment