Home Babyudstyr Test af gåvogn: Gør de første skridt nemmere

Test af gåvogn: Gør de første skridt nemmere

by skribent

En gåvogn er en god idé til at aktivere de små. Specielt når de begynder at rejse sig og lige så stille forsøge sig med sine første skridt – så er gåvognen altså et must hos alle børnefamilier. Den styrker nemlig barnets gang og gør det hurtigere og lettere for dem at lære at gå. På samme tid træner gåvognen dit barns motorik og forbedrer deres balanceevne.

Men ja, der findes virkelig mange gåvogne derude, så hvilken skal du lige vælge? Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber din gåvogn? Og hvilken gåvogn er egentlig den bedste på markedet? Netop derfor har vi været ude og teste dem af og fundet seks populære gåvogne på markedet.

Den klassiske motorcykel fra Dantoy

Find produktet her.

Dantoys gå-motorcykel i plastik til børn i alderen 1½ til 3 år lever op til det nordiske miljømærke Svanemærket og kan købes hos Coop.

Pris: 239,95 kroner.

Design

Dantoys gå-motorcykel er en klassiker både i hjemmet og i vuggestuen, og vi vil derfor næsten vædde på, at du har set sådan en før eller for den sags skyld leget rundt på en, da du var barn. Motorcyklen, som er designet i plastik og med støjsvage gummihjul, er nemlig yderst populær. Selvom scooteren er udviklet i farverigt plast, indeholder den ingen ftalater, som dit barn ikke kan tåle. Derfor skal dit barn bare suse rundt på køretøjet, indtil du bliver helt ør i hovedet.

Leg på motorcyklen

Dantoys gå-motorcykel er den perfekte legemakker, når dit barn er fuld af energi. Scooteren er dog bedst til de lidt ældre børn, da den er en anelse høj. Det er derfor ikke muligt for små børn at nå jorden, når de sidder på sædet. Den er derudover en anelse lettere end de fleste andre gåvogne, og derfor er det også nemmere for barnet at tippe bagover. En kæmpe fordel ved motorcyklen er dog, at dit barn hurtigt og nemt kan stige af og på uden at klemme fingrene eller komme til skade. Derfor skal du ikke være bange for, at dit barn løber ind på værelse og finder legetøjet, inden du når at tage jakken af.

Lær-at-gå-vogn fra BRIO

Find produktet her.

Pris: 399,00 kroner

Lær-at-gå-vogn fra Brio, til børn fra 9 måneder, udviklet i tidløst og enkelt design, og den har siden sin start været et hit hos børn rundt om i det danske land. Det er den perfekte underholdning for barnet, og det er ligeledes noget, som dit barn uden tvivl vil blive helt vild med.

Design

Mangler du en gåvogn, der både kan bruges inde og ude – så er gåvognen fra Brio oplagt. Det er en af de mest populære gåvogne, og du kan ikke lade være at rende ind i den, hvis du er på besøg hos andre børneforældre. Den findes i tre forskellige modeller: en rød, en sort og en rød med naturfarvet lad og klodser. De små gummidæk gør vognen anvendelig på alle former for underlag, både græs, laminat og trægulv. Med sit høje håndtag kan barnet gå rundt i huset eller på havens græsplæne med ladet fuld af klodser eller andet sjovt legetøj fra legetøjskassen.

Leg med gåvognen

Gåvognen er udviklet til at støtte barnet i den tid, hvor det er ved at lære at gå rundt. Den forbedrer balancen og gør det nemmere for barnet at rykke fødderne uden at falde. Vognen giver barnet mulighed for at lege alverdens lege, om det er at transportere sin bedste ven, en bamse eller en dukke, så kan ladet holde til lidt af hvert. Når dit barn først opdager, hvad gåvognen kan bruges til, er der ingen tvivl om, at hverken du eller barnet kan undvære den.

Aktivitetsgåvogn fra EverEarth

Find produktet her.

En gåvogn med forskellige aktiviteter fra EverEarth, til børn fra 12 måneder. EverEarth er en miljøbevidst legetøjsproducent, og gåvognen kan købes hos Børn i Balance.

Pris: 649,00 kroner

Design

Vognen fra EverEarth er ikke en helt almindelig gåvogn, og faktisk bør vi i stedet kalde den for en aktivitetsvogn. Vognen er nemlig perfekt til leg og læring, da den indeholder hele otte forskellige aktiviteter. Den er designet i FSC-certificeret bøgetræ og af en bæredygtig legetøjsproducent, og derfor skal du slet ikke være bange for, at dit barn sutter eller putter det giftfri legetøj i munden.

Leg med gåvognen

Vognen fra EverEarth indeholder både lyde, leg og farver, der gør dit barn glad. Barnet har mulighed for både at udforske klodser, spille puslespil, lege med kuglelabyrint og en masse andet, der giver barnet lyst til at tilbringe flere timer foran aktivitetsvognen. De mange legemuligheder styrker dit barns motoriske udvikling og sanser, og derfor kræver det hverken gymnastiksal eller specielle øvelser at hjælpe dit barn til at opøve en god motorik.

Den prisbelønnede Wheely Bug

Find produktet her.

Wheely Bug, til børn i alderen 1 til 3 år, importeres fra Australien og samles i Danmark og kan købes hos Legehjulet.

Pris: 499,00 kroner

Design

Elsker dit barn bier, tigere, køer, mariehøns eller et helt andet dyr? Wheely Bug tilbyder det hele og meget mere.  Denne bi er yderst flot, og så fylder dyret ingenting, når dit barn kører rundt på den i stuen. Wheely Bug er udviklet i flere forskellige versioner, der giver dit barn mulighed for at lege på dyret i mange år. Den er designet med to ører eller følehorn, alt efter hvilket dyr du vælger. De hjælper barnet med at køre rundt uden at falde af dyret.

Leg på dyret

Legetøjet består af et dyr på fire hjul, der kan køre rundt i hele huset. Hvis barnet kører rundt på dyret, mens forældrene laver mad, kan der dog opstå en usikkerhed om, hvor barnet er henne. Dyret giver nemlig ingen lyde, der advarer, om dit barn er ude på løjer. Men bare rolig, du skal ikke være bange. Wheely Bug er et meget sikkert køretøj, der ikke bare lige vælter med dit barn på sædet. Faktisk er dit barns numse som polstret i sædet, hvilket altså minimerer risikoen for, at dit barn kommer til skade, når det kører rundt.

En gåvogn i kvalitet fra PlanToys

Find produktet her.

En gåvogn fra PlanToys med plads til legetøj, til børn fra 10 måneder. Plantoys er lavet i bæredygtigt træ og kan købes hos Baby Toys.

Pris: 499,00 kroner

Design

Gåvognen fra PlanToys er produceret i holdbare og bæredygtige materialer. PlanToys legetøj er udviklet med fokus på fantastisk kvalitet og fri for skadelige stoffer. Den er yderligere designet med gummihjul, hvilket gør, at gåvognen hverken larmer eller har svært ved at stå fast på gulvet. Den har også forskellige indstillinger, der gør det muligt at få den tilpasset dit barns udvikling.

Leg med varevognen

PlanToys har produceret den lille bus i træ med masser af plads. Barnet kan derfor køre rundt med passagerer som dukker og bamser i front. Den indeholder et håndtag foroven, der er nemt for barnet at holde ved, og som derfor gør det nemmere at køre rundt uden at vælte. Gåvognen er en god støtte, når dit barn skal lære at gå sine første skridt. Den indeholder hverken båthorn eller andre aktiviteter, så dit barn skal være lidt mere opfindsom, når det leger rundt med minibussen.

På vej fremad i Sporty Coupe

Find produktet her.

Sporty coupe-gåbil fra klassiske Litte Tikes anbefales fra cirka 1 ½ år og er udarbejdet i plastmateriale. Den kan købes hos Euro Toys.

Pris: 699,00 kroner

Design

Den flotte grønne bil fra Litte Tikes er designet med et rat med horn, oplukkelige døre, benzindæksel, bagagerum og nøgler, som giver dit barn den fulde oplevelse af at være ude og køre. Bilen kan fås i forskellige farver og priser, alt efter hvilken model du vælger. Du kan desuden købe påhængsvogne, så dit barn kan hjælpe dig i haven til sommer. Som en ekstra ting følger der en bund og et håndtag med til bilen, der gør det muligt for forældre at skubbe de mindste rundt, når de ikke selv orker at gå mere.

Leg i bilen 

Forhjulene på bilen kan dreje 360 grader, hvilket gør det nemt for barnet at skifte retning. Den giver anledning til leg og udvikling af fin- og grovmotorikken og giver baby en forståelse for, at når du drejer til den ene side, så drejer bilen også. Vognen tåler en belastning på 23 kilo og er sikker for barnet at køre rundt i. Du behøver derfor kun at være opmærksom, hvis barnet skal udenfor og rulle, eller der er chance for, at barnet kan falde ned af trapper og lignende.

Vælg drømmevognen til din baby

Det var blot seks af de forskellige vogne, der findes på markedet. Og der findes virkelig mange flere, hvis du tager ud og kigger efter. Når du skal ud og købe din babys nye vogn, skal du først og fremmest huske at overveje vognens sikkerhed. For der er jo ingen, der ønsker en, som barnet let falder af og slår sig på.

En ting, du skal overveje, er, at gåvognen ikke må indeholde små dele, der kan løsnes eller puttes i munden. Det er nemlig kun fantasien, der sætter grænser, og vi skulle jo nødig have, at barnet kommer til skade allerede på sin første tur. Dit barn kan kun blive glad for en gåvogn, og så øger den endda barnets motorik, forbedrer balanceevnen og giver dit barn et uundværligt legetøj i de første mange år af livet. Så det er bare med at komme ud og købe en.

You may also like

Leave a Comment