Home Tips Tag børnene med på ferie – eventyr og sjov for hele familien

Tag børnene med på ferie – eventyr og sjov for hele familien

by skribent

Der er ikke noget skønnere end at gå at glæde sig til en kommende ferie. I en travl hverdag kan en lang ferie med sjov og eventyr for alle familiens medlemmer være et tiltrængt – ja, faktisk helt afgørende – afbræk fra dagligdagens stress og jag.

Er I en aktiv familie, så er der rig mulighed for ferier med gang i. Tag på cykelferie i Danmark, vandr i Norge eller de østrigske Alper eller smut en tur til Italien, hvor der er gode muligheder for både vandsport eller sejlads fra den ene smukke ø til den anden. Er I mere til storby, så er der børnevenlige destinationer, med aktiviteter der med garanti vil underholde hele familien både herhjemme, i London eller Berlin. Det handler i sidste ende om, hvad I som familie har lyst til – og hvad rammerne for jeres budget og tidshorisont er. 

Står du og skal til at planlægge årets ferie for din familie, og ved du ikke helt, hvor du skal begynde? Så læs med her, og få inspiration. Vi har nemlig lavet en top fem-liste, over de ting du skal huske, når du planlægger den perfekte familieferie. Uanset hvor jeres fælles rejse går hen.

Kufferter, gode sko og snacks – det skal du huske, når du rejser med familien

1. Husk de praktiske sko! Når du rejser med børn, er det vigtigt at have et eller flere par gode sko med. Det nytter ikke noget kun at medbringe sandaler, selvom I drager mod de varme lande. Særligt trætte små fødder er sure fødder, der ikke gider at gå mere. Så sørg for, at både voksne og børn har gode sneakers eller vandrestøvler med på turen. Og er dine børn små, så medbring eventuelt en klapvogn, til når de små fødder lige skal have en pause. 

2. Hav altid ekstra mad og drikke i tasken! Der er ikke noget værre end at løbe tør for mad og drikke, når man vandrer i bagende sol med to unger, der er gået sukkerkolde. Medbring derfor altid en ekstra flaske vand, lidt frugt og kiks, så undgår I dårlig stemning og sure miner. 

3. Find de rigtige kufferter til jeres rejse. Når I planlægger rejsen, er det vigtigt, at I har de rigtige kufferter med. Skal I på storbyferie, kan det være, I skal se jer om efter en eller to gode, rummelige Samsonite-kufferter. Går turen til de franske Alper, skal I måske mere over i en backpack eller en kompakt og bundsolid rejsekuffert fra Eastpack, der kan holde til lidt af hvert. Er du i tvivl om, hvor du finder din kuffert, så se udvalget herog vælg den kuffert, der skal med på jeres ferie. 

4. Pak underholdning til rejsen! Det siger næsten sig selv… Tre skrigende unger på bagsædet er ikke just opløftende for feriestemningen. Så vælger i den klassiske kør-selv-rejse, så husk at medbringe bøger, spil og Ipads, så ungerne er underholdt på køreturen.

5. Lav en liste over ting, I gerne vil se! Det har aldrig skadet nogen at være velforberedt. Tværtimod kan I spare jer selv for en masse tid og konflikter, hvis I har valgt en håndfuld seværdigheder, inden I tager afsted. Det betyder jo ikke, at der ikke også er lidt rum til spontanitet. 

You may also like

Leave a Comment