Home Bolig Gør rengøringen nemmere med et børnevenligt gulv

Gør rengøringen nemmere med et børnevenligt gulv

by skribent

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Der følger mange skønne, fantastiske, uundværlige og fuldkommen unikke ting med det at få børn, og så følger der altså også en helt masse ekstra oprydning og rengøring. Vasketøjsbunken bliver større, det samme gør opvasken, og lige meget hvor meget man rydder op, så er stuegulvet altid fyldt med legetøj og ofte smurt ind i havregrød og andre madrester. 

Særligt de helt små børn sviner nemlig en del, når de spiser, og det er helt naturligt, godt for udviklingen og deres forhold til mad, men det sætter også nye krav til rengøringen.

Som forældre er det ikke uvant, at man dagligt må på knæ efter måltiderne for at tørre havregrødsrester og madrester af gulvet, og derfor er det en klar fordel med et gulv, der er nemt at rengøre, og som tilmed er meget robust, når man indretter et hjem til børn. 

Gulvet er vigtigt i børnefamilier

Gulvet er på mange måder vigtigt i en børnefamilie, fordi det kan give udfordringer og frustrationer, hvis man har et gulv, der er sart eller nemt bliver ridset og plettet. Derfor er epoxygulve blandt andet et stort hit i børnefamilier, fordi de er slidstærke, nemme at rengøre og gode til leg. Mange ting foregår nemlig på gulvet, når man har små børn.

Børn kravler, leger, tumler, bygger huler, ruller og hopper rundt på gulvet dagen lang, og derfor skal gulvet hverken være beskidt eller ubehageligt at lege på. Hvis I står over for en renovering, nybyg eller udskiftning af gulv i din bolig, er det værd at have de nye krav til gulvet, der følger med det at få børn, med i overvejelserne. 

Splinter og revner er ikke rare i en børnefamilie

Det siger sig selv, at et slidt trægulv ikke er en fordel i et hjem med børn. Det er ikke rart at få splinter i fingrene, når man kravler rundt og leger, og det er heller ikke sjovt for forældrene at skulle fjerne træsplinter fra de små fingre.

Derudover er de revner, der typisk er i et gammelt trægulv, heller ikke en fordel, når havregrøden eller bolognesen kastes på gulvet. Der kan nemlig nemt sætte sig en masse madrester i de små revner, som er svære at få op igen.

Trægulve er ofte særligt sensitive over for den leg, børn kaster sig ud i. Det ville være ærgerligt at skulle begrænse den leg, som børnene er interesserede i, af hensyn til gulvene.

You may also like

Leave a Comment