Home Tips Et par tips til at undgå sygdom i vinterperioden

Et par tips til at undgå sygdom i vinterperioden

by Minilove.dk

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du en af de uheldige, der ofte smittes med omgangssyge eller influenza? Der er ikke noget mere belastende end at være nede i x antal dage med feber og snot næse. Det er en situation, som de fleste gerne vil undgå, selvom det kan føles svært særligt i de kolde og barske vintermåneder. Går man meget op i sit helbred og er træt af at være syg, er der dog nogle tips, der kan give gode resultater. Tips, der kan gøre dit helbred stærkere og styrke dit immunforsvar i hverdagen. I denne korte artikel kommer der nogle nemme og gode bud.

Indfør immunboostere i din daglige kost

Det er en klassiker, som ofte popper op. Men det gør den af en grund! Det er nemlig langtfra ligegyldigt, hvad du putter i kroppen, når det kommer til kost. Nogle ingredienser har særligt immunforebyggende egenskaber, som kan styrke din krops forsvar mod både sygdom og træthed. Ingefær er selvsagt på tavlen, da den indeholder masser af gode antiinflammatoriske egenskaber. Honning i uopvarmet tilstand – eksempelvis på yoghurt om morgenen – er også rigtig godt. Det samme er chili, som hjælper stofskiftet, og nødder, som indeholder sunde fedtsyrer.

Derudover kan det betale sig at kræse lidt ekstra om dit velvære ved at købe god økologisk te, sunde grøntsager, som altid ligger klar til at snacke, eller delikatesser som oliven. Det giver megen ekstra energi i hverdagen, og kroppen får gode værktøjer at stå imod sygdom med.

Hav fokus på bakterier og renlighed

I Danmark glemmer vi af og til at have fokus på bakterier. De er ikke en trussel her på samme måde, som de er i andre lande i verdenen. Men faktisk er eksempelvis beskidte hænder og manglende sanitet i køkken og bad en af de største årsager til, at vi bliver syge. Du kan gøre flere ting for at modvirke det. Det er oplagt at få fat i noget hånddesinfektion til toilettet. Hånddesinfektion er meget mere effektiv end normal sæbe, fordi det indeholder en høj alkoholprocent. Det er derfor, læger bruger det meget på hospitaler, hvor miljøet skal holdes helt sterilt.

Derudover er det en rigtig god ide at lufte ud 10-15 minutter hver dag samt støvsuge minimum en gang om ugen. Flere danskere lider – uden at vide det – af støvallergi. Det kan medvirke til forkølelse og træthed. Ligger der støv i krogene, så skaber det et rigtig dårligt indeklima. I køkkenet bør du minimum en gang om ugen tørre alle flader af, så resterende skidt fjernes.

Undervurder ikke vigtigheden af din nattesøvn

Søvn er nummer ét på listen over ting, man skal gøre for at få en mere sund hverdag. Hverken kost, motion eller sunde vaner kan erstatte en god nats søvn. Den er absolut vital for, at din krop og hjerne kan restituere på daglig basis. Selvom du måske føler dig presset og har mange planer, bør du give dig selv otte timer til at ligge på langs hver nat.

You may also like

Leave a Comment