Home Bolig 4 nemme ideer til at pifte haven op

4 nemme ideer til at pifte haven op

by skribent

Dette indhold er sponsoreret

Ønsker du, at din have får en opgradering her til sommer, men ved du ikke, hvor du skal starte eller hvad du kan gøre for at give haven et pift? Så skal du læse med her. Vi kommer med fire nemme ideer til, hvordan du kan pifte din have op.

Lav dit eget lille drivhus

Noget der virkelig kan give haven nyt liv, er drivhuse. De er både funktionelle og giver dig mulighed for at plante lidt mere eksotiske planter, hvilket også er med til at give haven mere liv. Du kan både købe et færdigt drivhus i mange forskellige størrelser, men du kan også nemt lave dit eget lille drivhus. Alt du skal bruge er noget stærkt Plexiglas, som kan bruges som erstatning for glas. Ofte kan du få det skåret til præcis den størrelse, du gerne vil have ved virksomheden, der sælger plexiglasset. Så kan du lave dit eget lille drivhus, der er lavet af plexiglas, så solen kan komme ind til dine planter.

Anskaf dig kunstige planter

Hvis du gerne vil pifte haven op, men faktisk ikke er den helt store ekspert inden for planter, kan det være en god ide at købe kunstige planter, der ikke kræver pleje. Så undgår du at de dør, idet du ikke skal huske at vande dem, og du kan få utroligt mange lækre og flotte planter uden besvær. Der findes nærmest ligeså mange kunstige planter som rigtige, og i dag er producenterne gode til at lave dem, så de ligner den rigtige vare. Du kan både få hængeplanter, træer, blomster og buske. Du kan også kombinere kunstige planter med ægte planter. Så kan du stadig få havefornemmelsen ved at vande de rigtige blomster, men samtidig få en mere eksotisk have ved at bruge de kunstige planter.

Lav dit eget bed til krydderurter

Når du nu er i gang med at lave dine egne ting til haven, kan du ligeså godt også lave et bed til dine krydderurter. Et bed er med til at samle dine krydderurter og er med til at holde skadedyr væk fra planterne. Du kan lave dit eget bed ud af gamle træpaller. Du skal blot vende bunden i vejret på dem og putte plastik ned i dem. Derefter tilføjer du en god muld og planter alle dine krydderurter.

Indram haven i områder

Når du har lavet dit eget bed og dit drivhus, har du allerede indrammet haven ind i forskellige zoner. Så har du en zone med bede og krydderurter og en zone med drivhusplanter som eksempelvis tomater. De forskellige områder i haven kan være med til at skabe orden og samtidig give nyt liv til haven. Du kan også lave et område til eksempelvis havemøblerne eller et bålsted. Hvert sted kan med fordel have forskelligt underlag, så zonerne bliver endnu tydeligere. Havemøblerne kan være på træterrassen mens bålstedet kan have et stenunderlag. Bedene har deres eget hjørne osv. På den måde får du skabt en have, der er i harmoni og som viser orden og struktur. Du får samtidig en have, der udstråler personlighed og liv.

You may also like

Leave a Comment