Home Tips Gode råd til hvordan du gør din have børnevenlig

Gode råd til hvordan du gør din have børnevenlig

by erik1010

Har du børn i huset og tilmed en have, bør du uden tvivl udnytte dette, da alle børn elsker at tilbringe flere timer på leg og sjov i en have. En have giver dig således den oplagte mulighed for at skabe en helt vidunderlig legeplads for de mindste i familien. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode råd til, hvordan du kan skabe et spændende rum i din have, som dine børn med garanti vil elske at tilbringe tid i.

Plant forskellige bærbuske, som dine børn kan plukke som snack

Hvis du ønsker at skabe en mere børnevenlig have, bør du først og fremmest plante forskellige bærbuske, så børnene har noget at smage og kigge på. Der findes en lang række buske med spændende bær, som dine børn kan plukke som en snack, eller som I sammen kan bruge til at lave syltetøj af. Bærbuske er en god idé i en have, når der er børn, da bær for det første er sunde og for det andet skaber en masse sanseoplevelser for dit barn. Er du i tvivl om, hvilke bærbuske du skal plante, kan du med fordel vælge ribs og solbær, da disse bliver til store og flotte buske. Herudover kan du også vælge at plante hindbær, da du kan plante dem på en række, hvorfor de er lettere at plukke af.

Vær særligt opmærksom på giftige planter og blomster

Der er ingen tvivl om, at det er fristende for børn at plukke blomster, der titter op ad jorden, og hvis du netop har brugt flere timer på at etablere et smukt tulipanbed, er det bestemt ikke sjovt at opdage, at de alle er ribbet kort tid efter. I stedet kan du vælge at plante et lille hjørne med blomster, som dine børn gerne må plukke af. I den forbindelse bør du dog være særligt opmærksom på, at der findes mange planter og blomster, der er giftige, hvorfor du naturligvis bør undgå disse.

Skab nogle mindre rum i haven, hvor dine børn kan lave huler

Vil du gerne have en mere børnevenlig have, kan du også vælge at plante en skovsti, der inviterer dine børn til at gå på opdagelse i haven. Denne sti kan med fordel bestå af to rækker af buske. Der er ingen tvivl om, at børn elsker at lave huler og at gemme sig, hvorfor det er en god idé at skabe nogle mindre rum i haven, der tillader dem at gøre det. Har du en større have, kan du også vælge at afskærme med store træer. Det er med garanti noget, dine børn vil sætte stor pris på.

Børn elsker at lege med springvand og små fontæner

Udover at lege skjul og bygge huler elsker børn også at lege med vand. Derfor kan du vælge at investere i små fontæner og springvand til brug i haven. Det er både noget, der skaber en rolig atmosfære og som dine børn med sikkerhed vil elske at lege med – særligt i de varme sommermåneder. I forhold til springvand kan du med fordel købe et springvand med solceller, som du både kan købe stående og flydende, eller det kan være udformet som eksempelvis en åkande.

You may also like

Leave a Comment