Home Tips Dyrk motion med dine børn

Dyrk motion med dine børn

by erik1010

Der er ikke noget bedre end at lave ting sammen som familie, og kan man ovenikøbet kombinere det med motion, som er godt for kroppen, må det være prikken over i’et. Vi har derfor set lidt nærmere på motionsformer, som er helt oplagte at engagere hele familien i. Fokus ligger ikke på, hvor højt pulsen kommer op, eller på om du slår din rekord fra sidste gang, men det ligger på samværet. At du så i én og samme omgang kan lære dine børn at føre en sund og aktiv livsstil, er blot en stor bonus.

Børneyoga

Her på det seneste er yoga blevet utrolig moderne, og der findes ikke den yogaform, som du kan gå til i fitnesscentret eller på aftenskolen. Børneyoga er blot én af de mange former, og den adskiller sig naturligvis på den måde, at den er rettet mod de yngste i familien.

Til børneyoga skal du ikke bruge andet end en yogamåtte og så naturligvis en håndfuld forskellige – og enkle! – øvelser. Inspirationen kan du finde alle vegne på nettet både i video- og artikelform. Selvom øvelserne er pure simple, kræver det i starten en god fantasi for at finde på de øvelser, som lige præcis rammer børnene. Efter at have prøvet øvelserne en enkelt gang, er det nemmere at op- eller nedjustere for sværhedsgraden, ligesom du også selv kan variere dem og sætte dem sammen, så de bliver lidt sværere.

Cykling

Cykling er én af vores ultimative favoritter, når det handler om familieaktiviteter i motionens tegn. Har du helt små børn, kan de sidde i en cykeltrailer eller i en cykelsæde, og er de bare lidt større, kan de cykle selv – enten på en løbecykel eller på en lille cykel. På familiecykelture må man i høj grad være indstillet på at sætte ambitionerne efter den mindste på holdet. Lad være med at sætte barren for højt ved at planlægge en alt for lang tur i for højt tempo. Tag det stille og roligt og tag endelig en madpakke med, som I kan nyde på halvvejen.´

Løb

Den sidste aktivitet, vi skal se på, henvender sig primært til lidt ældre børn. Selvom børn i princippet løber, fra kort tid efter de har lært at gå, kan det være svært at opretholde interessen for løbet ret længe af gangen. Men børn skal ikke være ret gamle, før man kan integrere løbet i legene på en kreativ og børnevenlig måde. Fangeleg er den helt oplagte, og den er både god og nem at gå til. Har du lidt ældre børn, kan I lave små kapløb, stafetter eller simpelthen måle en mindre distance op, lade børnene løbe distancen og holde øje med forbedringer i løbet af en given periode. Belønninger i form af mindre gaver eller en flad 20’er kan fungere helt glimrende i disse tilfælde.

Vil du gerne have gang i en mere aktiv livsstil, hvor børnene er med, kan du læse meget mere på www.kondition.dk.

You may also like

Leave a Comment