Pasfoto

Vi skal alle passe på hinanden

1Vi har alle et ansvar over for hinanden og denne jord. Også virksomheder med mange tusinde ansatte, som gerne vil tjene en masse penge. Den gigantiske virksomhed Knorr har forstået det, og vedkender sig et ansvar overfor naturen og dens resurser. Heldigvis. For de er blandt andet aftager af 8%(!) af alle jordens tomater. Det er f*^?ing mange tomater, marker og landmænd, der er involveret i den virksomhed.

2

3Siden 2006 har Knorr opstillet et krav, der går ud på, at alle de tomater, de får ind af hoveddøren, som bruges til supper og andre retter, skal leve op til en bæredygtighedsstandard, som er 50% økologisk og 50% konventionelt landbrug. Og det er noget, de kræver fra alle deres leverandører. Firmaet Transa i Spanien, der leverer tomatpure og tomatpulver til Knorr, har taget denne opgave til sig, selvom det har involveret en kæmpe, men innovativ, ændring i deres produktion.

5Transa har omlagt deres 30 tomatfarme, så de lever op til 100% bæredygtighed, ved hjælp af en masse interessante opfindelser. Der, hvor det så bliver rigtig smukt, er, at Transa også leverer tomater til både Heinz, Coca Cola og omkring 10 andre firmaer, der bruger tomater i deres produkter. Og da Transa nu KUN laver bæredygtige tomater, så spredes de gode intentioner ud til alle disse multinationale virksomheder, hvis navne pryder alverdens kølediske. I like!

6Jeg og omkring 10 bloggere var nede og besøge Transa i det sydvestlige Spanien, og se, hvordan det fungerer med vores egne øjne. Det vi så, var ret tankevækkende. Den nye måde de dyrker tomaterne på, var inspireret fra Californiske farmere, som blandt andet har medført en kæmpe reduktion af vand- og pesticide-forbruget. Fx bruger de nu kun pesticider til at bekæmpe skadedyr to gange om året i stedet for de sædvanlige 6-7 gange. Thumbs up!

4

7

 

8

Det var en dybt fascinerende rejse i den spanske sensommer, hvor vi fik et unikt indblik, i hvordan et kæmpe stort virksomhed, som Knorr arbejder på. De værdier, som de har, er right up my alley. Jeg er selv meget bevidst om at være energivenlig, så jeg elsker, at store virksomheder tænker på miljøet. Herhjemme vasker jeg tøj så lidt som muligt, slukker altid for lyset, skruer ned for lyset i stuen om aftenen, spiser mindre kød, end vi plejer, tager korte bade, bruger eftervarme i ovnen, tænker meget på vores radiatorforbrug osv. Det er lidt, som vi bidrager med som enkeltpersoner – men lidt tæller også. Denne rejse har kun bekræftet mig i, at jeg skal fortsætte med den betænksomme sti, som vi er på, og håber jeg kan dele de gode vibes med andre.

10

Du kan også følge bloggen på facebookbloglovin' og instagram, hvor jeg hedder #miniloveblog.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasfoto