På vej i vuggestue

Den første tand

P1190725bb

// Trøje: Noa Noa // Cardigan: Wheat // Body: Holly’s // Bukser: H&M //

De af Jer der følger bloggen på facebook, ved det godt allerede: Den lille Asli har fået sin første tand! Det giver god mening, for hun har været hys på det sidste. Nu er tanden endelig brudt frem, og den er bare så sød og fin.

PS: Hvornår fik Jeres guldklump den første tand?

   

4 kommentarer

 • Janne

  Det bliver spændende når de begynder at få tænder! Jeg læser til tandplejer, så sig endelig til, hvis du vil have nogle tips til at passe godt på de nye tænder.. 🙂 Sidder den nye tand i undermunden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, helt klart! Jo, den er i undermunden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janne

   Det bliver spændende at se om lille Asli får sine tænder efter bogen, eller om de kommer lidt som de har lyst..det er meget forskelligt! At få sin første tand i undermunden er lige efter bogen 🙂
   Du skal faktisk begynde at børste hendes lille fine tand allerede nu. Du kan vælge ikke at bruge tandpasta før den første kindtand bryder frem, eller vælge en tandpasta med et flourid indhold på ca 1100 ppm. Du kan også bruge den tandpasta i bruger derhjemme, bare være meget opmærksom på doseringen!! Uanset hvilken tandpasta du bruger, anbefales det at du bruger en mængde svarende til barnets lillefingernegl, så altså meget lidt! Og det gælder indtil hun når småbørns alderen, så er det svarende til en ært.

   Vil ikke anbefale børnetandpasta, da det smager meget sødt og kunstigt. Det kan være svært at vænne børn af med, når de skal over at bruge en anden tandpasta.. Problemet er, at de indeholder et meget lavt indhold af flourid; helt ned til 650 ppm. Hvis det er forvirrende mht indholdet af flourid og hvornår det er for lidt/for meget, så brug den samme som i har derhjemme. Voksen tandpasta indeholder 1450 ppm, og det lyder jo af meget, men tænk altid på doseringen! Jeg vil vælge den samme tandpasta til mit barn, som vi bruger herhjemme, det sparer en for at skulle skifte og det er mere økonomisk.
   Mht mærke, vælg helst zendium, eller en anden tandpasta der ikke indeholder Lauryl Sulfat, skummemiddel. Det kan give blister. Der er fx. skummemiddel i de fleste colgate.

   Puha det bliver langt det her…

   Ang. tandbørste, vælg altid en med et lille børstehoved, blød børste og en som er rar at holde ved. Når i skal børste tænder, er det nemmest hvis i vænner Asli til at ligge ned, når der børstes. Det bliver nemmere jo flere tænder der kommer og mor og far har begge hænder til rådighed. Syng, leg og lad gerne barnet selv prøve. Det er bare vigtigt at I altid går efter/børster dem. I skal børste Aslis tænder indtil hun er 9-10 år.

   Håber du kan bruge det til noget, og at det ikke var alt for kedeligt at læse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Janne!
   Tusind tak for din lange og uddybende kommentar. Jeg tror faktisk jeg vil lave et indlæg med din tekst, for er sikker på at andre også er interesseret i at læse det. Vi bruger i forvejen Zendium herhjemme, så det er bare super fedt. Jeg venter med at bruge tandpast til kindtænderne kommer.
   Super god ide med at lægge hende ned. Se det havde jeg ikke selv kommet frem til, så tak for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På vej i vuggestue